Een stoombad is een nagenoeg luchtdichte ruimte waar stoom wordt toegevoegd met behulp van een stoomgenerator. In de stoomruimte is een relatieve vochtigheid van ongeveer 100 % . De stoombaden kunnen op verschillende manieren afgewerkt worden, denk hierbij aan mozaïek-steentjes, natuursteen of een betonlook. Dutch Wellness Design heeft wat betreft de betonlook een unieke afwerking ontwikkeld waardoor wij deze afwerking ook in de stoomcabines kunnen gebruiken. De betonlook afwerking leveren wij in verschillende kleuren en kunnen tevens uitgevoerd worden met verschillende technieken waardoor de sfeer volledig aangepast is aan uw wensen. Om een prettige sfeer te creëren worden de stoom cabines vaak ontworpen met een glazen voorzijde.

Het doel van een Stoomcabine:

Het effect op het lichaam van sauna’s en stoomcabines is erg vergelijkbaar. In beide ruimtes wordt de bloedsomloop verbeterd waardoor het ontgiftingsproces wordt geactiveerd in uw lichaam. Door de hitte  gaat u zweten waardoor het zout en de gifstoffen in uw lichaam worden afgestoten, hierdoor zal o.a uw huid zachter en soepeler gaan aanvoelen. Daarnaast gaan door de warmte de bloedvaten meer open wat weer resulteert in een lagere bloeddruk. Een ander groot voordeel voor uw gezondheid is de verbetering van de stofwisseling, versoepeling van de spieren en een algeheel gevoel van ontspanning.

In stoomcabines wordt gebruik gemaakt van speciale aroma’s. De aroma wordt aan het begin van het stoomproces al toegevoegd, hierdoor is het volledig opgenomen door de stoom wanneer het de cabine bereikt. Er zijn verschillende aroma’s beschikbaar die ieder ook weer anders zijn in het effect op uw gemoedstoestand.

Dennengeur kan u bijvoorbeeld opgewekter maken, eucalyptus werkt verlichtend voor uw luchtwegen en helpt bij een verstopte neus, en rozemarijn bevordert de doorbloeding.